Ιωάννης Καπόλος

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ιωάννης Καπόλος

Καθηγητής Χημείας και Βιοχημείας Γεωργικών Προϊόντων στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Ιωάννης Καπόλος είναι Καθηγητής Χημείας και Βιοχημείας Γεωργικών Προϊόντων στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Έχει πτυχίο Χημικού, Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε 13 ερευνητικά έργα ως μέλος της κύριας ερευνητικής ομάδας ή ως επιστημονικός υπεύθυνος, ενώ έχει διαχειριστεί και υλοποιήσει μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που συμμετείχε ή/και  υλοποίησε ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ. Έχει εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών σε αντικείμενα έρευνας σχετικά με τη μελέτη διφασικών ιδιοτήτων με εφαρμογή σε θέματα που σχετίζονται με τρόφιμα, περιβάλλον και υλικά, με το χαρακτηρισμό κολλοειδών ουσιών και μακρομορίων με τη βοήθεια χρωματογραφικών τεχνικών, με τη χρήση βιοκαταλυτών και γενετικά τροποποιημένων ζυμών για παραγωγή αλκοόλης, με την κινητική μελέτη της αλκοολικής ζύμωσης με χρωματογραφικές τεχνικές κλπ. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας 2 βιβλίων, 40 ερευνητικών εργασιών δημοσιευμένων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει επιμεληθεί την έκδοση των πρακτικών ενός διεθνούς συνεδρίου.